דבש אמיתי טהור הוא אחד המזונות העשירים ביותר שיש. אולם, כדי לקבל את התועלת המלאה חשוב מאוד לצרוך דבש דבורים טהור ולא מחומם. בכתבה שלפניכם תקראו על תכונותיו הנפלאות של דבש למניעת מחלות חורף

דבש נחשב לאחת מהתרופות העתיקות ביותר שאנחנו מכירים – הוא היה בשימוש כבר במצרים העתיקה, בבל, בסין ובמקומות נוספים.

גם היפוקרטס, אבי הרפואה המודרנית, ממליץ על דבש כתרופה לבעיות שונות.

מה אומרים המחקרים של היום?

קיימים אכן מחקרים רבים על דבש והשפעותיו על מחלות שונות, שמעידים על כך שלדבש יש פעילות נגד חיידקים ונגיפים. בנוסף, הוא מאזן את המערכת החיסונית וגורם לה לעבוד בצורה מיטבית.

כבונוס – דבש הוא מתוק וטעים מאוד.

עם זאת, כדי ליהנות מההשפעות הנפלאות של הדבש, חשוב מאוד שהוא יהיה טהור, אמיתי ולא מחומם. 

נשמע לכם מובן מאיליו? למרבה הצער, רוב סוגי הדבש שניתן לקנות בסופרים לא עונים על הגדרה זו ולא מומלץ לקנות אותם. מדי שנה, נכנסים לשוק הישראלי טונות של דבש מזויף. בנוסף, כדי לשמור על מרקם רך ונוזלי, רוב החברות מחממות את הדבש – דבר שהורס את כל התכונות הטובות של הדבש והופך אותו לסוכר בלי תועלת.

איפה קונים דבש אמיתי ולא מחומם?

כדי להבטיח שהדבש לא מזויף ולא מחומם, כדאי לקנות אותו רק בחנויות טבע – או ישר מהדבוראים. 

דבש לא מחומם הוא נוזלי בשבועות הראשונים לאחר רדייתו ונקרש עם הזמן.  

איך כדאי לצרוך את הדבש

אפשר לאכול את הדבש בכפית כמו שהוא, למרוח אותו על פרוסת לחם או קרקר, או להוסיף אותו לתה.

שימו לב: כדי שהדבש לא יאבד את תכונותיו אסור שהוא יתחמם יותר מדי. לכן, יש להוסיף את הדבש רק אחרי שהתה התקרר לטמפרטורת שתייה (מתחת ל-40 מע').

טיפ מיוחד:

צריכת כפית דבש לפני השינה עוזרת לישון טוב וגם מפחיתה שיעול. לקריאת המאמר המלא על דבש לחצו כאן.

אזהרה:

אסור לתת דבש לילדים מתחת לגיל שנה מחשש לבוטוליזם! בנוסף, גם דבש הוא סוכר ולא מומלץ לצרוך ממנו כמויות מופרזות.

יש לכם סכרת ברקע? דבש הוא אלטרנטיבה טובה יותר לסוכר (לבן וחום), אך הוא עדיין סוכר וכדאי לצרוך אותו בכמויות קטנות ובשילוב עם מזונות נוספים המורידים את האינדקס הגליקמי שלו. יחד עם זאת, כדי לטפל בצורה מעמיקה ובטוחה בסכרת כדאי לפנות לטיפול מקצועי ומקיף.

אהבתם? אתם מוזמנים לשתף 🙂

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on telegram
לכתבות נוספות בנושא זה, לחצו כאן
הצג כתבות נוספות במדור חדשות
Comments are closed.

כתבה נוספת שלא כדאי לפספס

אי-סבילות למזון | רגישות למזון – תסמינים ובדיקות

מהי אי-סבילות למזון? האם שווה לעשות בדיקת רגישות למזון? אי סבילות למזון נפוצה מאוד ויכולה …